Varm kartoffelsalat med sennep og purløg

Opskrift af Adam Aamann

En klassiker, der aldrig burde gå af mode.

Den varme kartoffelsalat er super enkel at lave og er for dem, der ikke kender den overraskende velsmagende ret – cremet, syrlig og kontrastfyldt på den helt rigtige måde. Hvis du bruger kartofler fra dagen før, er den kun endnu nemmere at lave.

Spis den sammen med kålpølser, frikadeller i alle afskygninger, stegt flæsk eller røget skinke, men også til grønne retter som linsefrikadeller, dampet porre, bagte rødbeder eller en æggekage.

Grønt tilbehør
30 minutter

4 personer

Indkøbsliste:

800 g små kartofler
2 løg
60 g smør
1½ dl vand
1 spsk. sukker
1 tsk. dijonsennep
Salt og friskkværnet peber
½ dl æbleeddike
1 lille bundt purløg

Fremgangsmåde:

  1. Kog kartoflerne i letsaltet vand i 15 minutter, til de er netop møre. Pil dem, afkøl dem helt i koldt vand, og skær dem i 1½ cm tykke skiver.
  2. Pil og hak løgene. Steg dem i halvdelen af smørret i en gryde ved lav varme i ca. 6 minutter, uden at de tager farve. Tilsæt vand, sukker, sennep, salt og eddike, og kog ved svag varme under låg i ca. 10 minutter.
  3. Vend kartoflerne i, og kog væsken en smule ind omkring kartoflerne, så den samler sig til en cremet sauce. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere sennep.
  4. Hak purløg fint, og vend dem i kartoflerne lige inden servering.
  5. Servér fx til frikadeller, kålpølser eller linseretter.