Tyrkiske æg med dild og Corn Yuzu Hot Sauce

Opskrift af Noma Projects

Morgenmad
30 minutter

1 person

Indkøbsliste
150 g græsk yoghurt
40 g Corn Yuzu Hot
Sauce fra Noma Projects
Salt
1 spsk. eddike
2 æg
2 spsk. smør
1 nip sumak (kan udelades)
1 nip chiliflager
½ bundt dild

Fremgangsmåde

  1. Rør græsk yoghurt sammen med Corn Yuzu Hot Sauce. Smag til med salt.
  2. Kog vand op i en stor gryde, og tilsæt eddike.
  3. Slå æggene ud i små skåle. Rør i det kogende vand, så der kommer en hvirvel, og hæld æggene i. Pochér æggene i 3-4 minutter, til
    æggehviden er fast, men æggeblommen stadig er flydende.
  4. Smelt smørret i en lille gryde, og rør i det, til det er brunet. Tilsæt sumak og chiliflager, og sluk.
  5. Fordel yoghurtblandingen i en dyb tallerken, og læg de pocherede æg ovenpå. Hæld brunet smør over. Pynt med dildkviste og evt. sumak.
  6. Servér som morgenmad, frokost eller aftensmad med brød til.