Aftensmad
20 minutter
4 personer
Indkøbsliste
4 skiver surdejsbrød
Olivenolie
2 bakker blandede svampe, fx bøgehatte og shiitakesvampe
1 fed hvidløg
1 bananskalotteløg
1 spsk. bredbladet persille
En god klat smør
1-2 dl piskefløde
Flagesalt og friskkværnet peber
1 usprøjtet citron
Fremgangsmåde
- Steg surdejsbrødet sprødt i olivenolie på en brandvarm pande. Læg på fedtsugende papir.
- Rens og del svampene. Hak hvidløg, løg og persille.
- Steg svampene i olie og smør ved medium-høj varme i 3-5 min. Tilsæt hvidløg halvvejs.
- Hæld fløde på, lad det koge ind, og smag til med salt og peber. Vend løg og persille i til sidst.
- Fordel svampeblandingen på brød, og riv citronskal over.
- Servér fx med en salat.