Svampetoast med fløde og citronskal

Opskrift af Frederik Bille Brahe

Aftensmad
20 minutter

4 personer

Indkøbsliste
4 skiver surdejsbrød
Olivenolie
2 bakker blandede svampe, fx bøgehatte og shiitakesvampe
1 fed hvidløg
1 bananskalotteløg
1 spsk. bredbladet persille
En god klat smør
1-2 dl piskefløde
Flagesalt og friskkværnet peber
1 usprøjtet citron

Fremgangsmåde

  1. Steg surdejsbrødet sprødt i olivenolie på en brandvarm pande. Læg på fedtsugende papir.
  2. Rens og del svampene. Hak hvidløg, løg og persille.
  3. Steg svampene i olie og smør ved medium-høj varme i 3-5 min. Tilsæt hvidløg halvvejs.
  4. Hæld fløde på, lad det koge ind, og smag til med salt og peber. Vend løg og persille i til sidst.
  5. Fordel svampeblandingen på brød, og riv citronskal over.
  6. Servér fx med en salat.