Stegt græskar med tahinsauce og chiliolie

Opskrift af Frederik Bille Brahe

Aftensmad
25 minutter

4 personer

Indkøbsliste
1 hokkaido-græskar
Olivenolie
4-8 fed hvidløg
½ dl chiliolie
Flagesalt
Skal af 1 usprøjtet citron
Tahinsauce:
80 g tahin
¼ fed hvidløg
¾ dl vand
2 spsk. olivenolie
½ spsk. ristet sesamolie
1 spsk. balsamicoeddike
1 spsk. sojasauce
½ tsk. sukker
1 nip chilipulver
1 nip salt

Fremgangsmåde

  1. Skær græskar i 8 både. Fjern kernerne. Steg græskar i olie på en pande i ca. 10 min. pr. side sammen med knust hvidløg.
  2. Tahinsauce: Blend alle ingredienserne til tahinsauce. Justér evt. med vand.
  3. Anret tahinsaucen på et fad, og læg de stegte græskarbåde ovenpå.
  4. Top med chiliolie, flagesalt og fintrevet citronskal.
  5. Servér evt. med brød til.