En grøn pålægssalat – frisk, cremet og let. Den bagte savojkål får en mild nøddesmag, der spiller perfekt sammen med æble og dild. Skøn på rugbrød, men også god til frikadeller, røget fisk eller i selskab med marinerede sild.
Grøn frokost
30 minutter
4 personer
Indkøbsliste:
200 g savojkål (vægt uden stok)
2 spsk. olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Creme:
100 g mayonnaise
125 g cremefraiche 38 %
1 lille rødløg
1 tsk. dijonsennep
1 usprøjtet citron
1 håndfuld dild
1 håndfuld purløg
1 lille syrligt æble
1 spsk. citronsaft
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 250° varmluft. Skær savojkålen ud i strimler på ca. 1 x 3 cm. Vend med olie på en bageplade. Bag kålen i 10-12 minutter, til den er let gylden og mør. Lad kålen køle af på pladen, og vend med lidt salt og peber.
- Creme: Bland mayonnaise og cremefraiche i en skål. Vend finthakket rødløg, sennep, fintrevet citronskal, finthakket dild og purløg i.
- Skær æblet i små tern, og vend dem med citronsaft. Vend den afkølede, bagte savojkål og æbleternene i cremen, og smag den til med salt, peber og evt. citronsaft.
- Servér fx den rørte kålsalat på ristet rugbrød med æbletern og dildkviste, eller brug den som tilbehør til frikadeller.