Grønt tilbehør
30 minutter
4 personer
Indkøbsliste
300 g snackpeberfrugter
150 g valnøddekerner
4 spsk. granatæblesirup (eller anden sirup)
1 fed hvidløg
½ tsk. stødt spidskommen
½ tsk. røget paprika
50 g rasp
½ dl olivenolie
1 nip salt
3 spsk. Nordic ”Soy” Sauce fra Noma Projects
50 g persille
Fremgangsmåde
- Skyl peberfrugterne, vend dem med lidt olie, og bag dem i ovnen ved 225° i 10-15 minutter. Afkøl let. Fjern stilke og kerner.
- Blend peberfrugter med valnødder (gem lidt til pynt), sirup, pillet hvidløg, spidskommen, paprika, rasp, olie, salt og Nordic ”Soy” Sauce, til konsistensen er ensartet, men stadig lidt grov.
- Hæld muhammaraen i en skål. Hak de resterende valnødder, og drys dem over sammen med hakket persille. Hæld evt. lidt olivenolie over.
- Servér som tilbehør til fx fisk, kylling eller lam, eller nyd den som forret med brød til.