Peberfrugt-muhammara med Nordic ”Soy” Sauce

Opskrift af Noma Projects

Grønt tilbehør
30 minutter

4 personer

Indkøbsliste
300 g snackpeberfrugter
150 g valnøddekerner
4 spsk. granatæblesirup (eller anden sirup)
1 fed hvidløg
½ tsk. stødt spidskommen
½ tsk. røget paprika
50 g rasp
½ dl olivenolie
1 nip salt
3 spsk. Nordic ”Soy” Sauce fra Noma Projects
50 g persille

Fremgangsmåde

  1. Skyl peberfrugterne, vend dem med lidt olie, og bag dem i ovnen ved 225° i 10-15 minutter. Afkøl let. Fjern stilke og kerner.
  2. Blend peberfrugter med valnødder (gem lidt til pynt), sirup, pillet hvidløg, spidskommen, paprika, rasp, olie, salt og Nordic ”Soy” Sauce, til konsistensen er ensartet, men stadig lidt grov.
  3. Hæld muhammaraen i en skål. Hak de resterende valnødder, og drys dem over sammen med hakket persille. Hæld evt. lidt olivenolie over.
  4. Servér som tilbehør til fx fisk, kylling eller lam, eller nyd den som forret med brød til.