Grønt tilbehør
30 minutter
4 personer
Indkøbsliste
1 hokkaidogræskar
Olie til stegning
40 g smør
2 spsk. Mushroom Garum fra Noma Projects
2 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
1 spsk. ahornsirup
50 g ristede hasselnødder
2 kviste frisk merian (eller timian)
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Halvér græskarret, fjern kernerne, og skær græskarret i både.
- Varm olie op på en pande. Steg græskarbådene lidt ad gangen på skærefladerne, til de er gyldne. Læg dem til side på en rist.
- Skru ned til lav varme, og læg alle græskarbådene tilbage på panden sammen med smørret. Øs løbende smørret op på græskarbådene, og steg dem, til de er møre. Læg dem tilbage på risten.
- Tag panden af varmen, kassér det resterende smør, og rengør panden. Varm Mushroom Garum, olie, citronsaft, ahornsirup, hakkede nødder og finthakket merian på panden. Det må ikke koge.
- Anret græskarbådene på et fad, hæld noget af saucen over, og stil resten frem på bordet.