Tilbehør
10 minutter
4 personer
Indkøbsliste:
1 æg
1 spsk. dijonsennep
2 spsk. æble- eller
hvidvinseddike
4 g salt
Friskkværnet peber
5 dl smagsneutral olie, fx solsikkeolie
Fremgangsmåde:
- Slå det hele æg ud i et højt stavblenderglas, og tilsæt sennep, eddike, salt og peber. Hæld olien i, og lad det stå i 30 sekunder.
- Sæt forsigtigt stavblenderen ned i blenderglasset, til den står på bunden.
- Tænd, og lad den blive stående og blende i mindst 15 sekunder, til olie og æg har samlet sig til en mayonnaise.
- Hæv derefter forsigtigt stavblenderen, og blend til en ensartet konsistens. Smag til med salt, peber og evt. mere eddike.
- Sæt straks mayonnaisen på køl, hvor den kan holde sig i 6-7 dage.