Lynhurtig hjemmelavet mayonnaise med stavblender

Opskrift af Adam Aamann

Tilbehør
10 minutter

4 personer

Indkøbsliste:
1 æg
1 spsk. dijonsennep
2 spsk. æble- eller
hvidvinseddike
4 g salt
Friskkværnet peber
5 dl smagsneutral olie, fx solsikkeolie

Fremgangsmåde:

  1. Slå det hele æg ud i et højt stavblenderglas, og tilsæt sennep, eddike, salt og peber. Hæld olien i, og lad det stå i 30 sekunder.
  2. Sæt forsigtigt stavblenderen ned i blenderglasset, til den står på bunden.
  3. Tænd, og lad den blive stående og blende i mindst 15 sekunder, til olie og æg har samlet sig til en mayonnaise.
  4. Hæv derefter forsigtigt stavblenderen, og blend til en ensartet konsistens. Smag til med salt, peber og evt. mere eddike.
  5. Sæt straks mayonnaisen på køl, hvor den kan holde sig i 6-7 dage.