Koreansk kyllingevinge-bossam med syltet glaskål og urter

Opskrift af Frederik Bille Brahe

Aftensmad
30 minutter

4 personer

Indkøbsliste
1 pakke kyllingevinger
Salt og sukker
1 glaskål
1 fed hvidløg
1 tørret chili
1 dl riseddike
2 hjertesalater
12–24 shisoblade (eller
mynteblade)
3 forårsløg
Bossam-sauce:
2 spsk. ssamjang
1 spsk. gochujang
½ spsk æbleeddike
1 dl vindruekerneolie

Fremgangsmåde

  1. Vend kyllingevingerne med salt og sukker, og bag dem i ovnen i 20 min. ved 170°.
  2. Snit glaskål helt tyndt på et mandolinjern, og vend med chili og hvidløg. Skyl dem, og læg dem i riseddike.
  3. Bossam-sauce: Rør bossamsauce af ssamjang, gochujang, eddike og olie. Alternativt kan du bruge en færdigkøbt chilisauce.
  4. Skyl salat og shisoblade. Snit forårsløg fint. Anret et fad med små ”portioner” af salat, dernæst shisoblade og til sidst glaskål.
  5. Fjern knogler fra kyllingevingerne, og fordel kød oven på glaskålen.
  6. Servér med chilisauce og forårsløg. Spis retten ved at dyppe en ”portion” i chilisaucen.