En cremet karry med fisk, der er hurtig at lave, men som alligevel smager, som om den har stået og simret længe. Frisk ingefær, æble og citron giver den lethed, mens kålen giver sprødhed og fylde. En ret, du kan lave på en god halv times tid, og som jeg vil påstå alle ved middagsbordet vil elske.
Aftensmad
30 minutter
4 personer
Indkøbsliste:
600-700 g hvid fisk (fx torsk, sej, kuller eller anden fisk i sæson)
Salt og peber
1 citron
2 løg
2 fed hvidløg
4 spsk. revet ingefær
1 stor porre
300 g spidskål
30 g smør
3-4 spsk. karry
1½ dl vand
2½ dl piskefløde
2 små æbler
Fremgangsmåde:
- Skær fisken i store tern på ca. 3 x 4 cm, og krydr dem med lidt salt, peber og citronsaft.
- Hak løg og hvidløg, og riv ingefær fint. Rens porren, og skær den i 1 cm tykke skiver. Snit spidskål fint.
- Steg løgene klare i smør i en gryde. Tilsæt hvidløg og ingefær, og steg i yderligere 2 minutter. Tilsæt karry, salt og peber, og lad det stege kort.
- Tilsæt vand og porre (gem lidt til pynt), skru ned, og bring langsomt i kog under låg. Lad det simre 7-8 minutter, til porren er næsten mør.
- Tilsæt spidskål og fløde. Kog op, og smag til. Læg fiskestykkerne oven på kålen i gryden, læg låg på, og kog ved helt lav varme i 4–5 minutter.
- Skær æbler i tern. Snit porren fint, og vend med citronsaft. Fordel på retten, og servér med kogte ris og salat.