Hjemmelavet karrysalat med æg og syrlige æbler

Opskrift af Adam Aamann

Karrysalat er et hit hjemme hos os og er en af de første ting, jeg lavede på egen hånd i min mors køkken. Jeg elskede det som barn og gør det stadig. Syrlige, sprøde danske æbler hører til, og så er den uundværlig på ethvert frokostbord, ikke mindst til de hvide sild.

Grøn frokost
30 minutter

4 personer

Indkøbsliste:
7 æg
2 syrlige æbler
2 store syltede drueagurker
2 dl mayonnaise
2 dl cremefraiche 38 %
1 spsk. dijonsennep
3 spsk. madraskarry
1 bundt purløg
1 rødløg
2 spsk. syltede kapers
2 spsk. citronsaft
Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

  1. Kog alle æggene i 9 minutter, til de er smilende. Køl dem af, pil dem, og skær dem i halve.
  2. Skær 3 af æggene, æbler og drueagurker i små tern.
  3. Rør mayonnaise og cremefraiche sammen i en skål. Tilsæt sennep og karry, og rør det sammen. Rør fintsnittet purløg, finthakket rødløg og kapers i.
  4. Vend til sidst karrycremen sammen med æg i tern, æbler og drueagurker, og smag til med citronsaft, salt og peber.
  5. Servér fx karrysalaten på godt rugbrød med halve æg, æbletern og karse.