Grønt tilbehør
20 minutter
4 personer
Indkøbsliste
8 julesalater
Olivenolie
1 bundt purløg
Glasering:
1 spsk. muscovadosukker eller brun farin
3 spsk. Nordic ”Soy” Sauce fra Noma Projects
2 spsk. Wild Rose Vinegar fra Noma Projects
2 spsk. vand
Fremgangsmåde
- Fjern de yderste blade fra julesalaterne. Skær julesalaterne i halve på langs.
- Varm olie på en pande ved middel varme. Steg julesalaterne med skæresiden nedad i ca. 5 minutter, til de begynder at tage farve. Læg dem under pres med et tungt låg eller lignende. Tag dem herefter af panden.
- Glasering: Rør alle ingredienser sammen på panden. Lad det simre lidt, så blandingen tykner.
- Læg julesalaterne tilbage på panden, og vend dem godt rundt i glaseringen, så de bliver helt dækket.
- Anret de glaserede julesalater på et fad, og drys med finthakket purløg. Servér dem varme som tilbehør til fisk eller kød.