Fiskefrikadeller med kartoffel – lavet fra bunden

Opskrift af Adam Aamann

En rest kogte kartofler fra dagen før er perfekt at tilsætte her. Kartoflerne er ikke bare med til at strække farsen, men giver også smag og lethed, så frikadellerne bliver saftige, luftige og en lille smule mere sprøde. Spis dem med din yndlingsremoulade – enten picklesbaseret eller en grøn version med urter, drueagurker og kapers.

Aftensmad
30 minutter

4 personer

Indkøbsliste:
500 g hvid fisk (fx kulmule, sej, lange eller anden fisk i sæson)
11 g salt
1-2 løg
1 spsk. olivenolie
2 æg
15 g rasp
35 g hvedemel
½ dl mælk
1¼ dl piskefløde
Friskkværnet peber
200 g kogt kartoffel (2-3 stk.)
Smør og olie til stegning

Fremgangsmåde:

  1. Hak fisken i en kødhakker, eller kør den kort i en foodprocessor, og læg den i en skål eller røremaskine. Tilsæt salt, og rør, til farsen bliver sej og blank.
  2. Hak eller riv løg meget fint. Steg dem i olie i ca. 4 minutter, til de er klare.
  3. Rør æg i fiskefarsen 1 ad gangen. Rør herefter rasp og hvedemel i.
  4. Tilsæt de stegte løg, og rør mælk og fløde i lidt ad gangen. Tilsæt peber, og rør, til farsen er ensartet.
  5. Riv eller mos kartoflerne, og rør dem i farsen.
  6. Lad farsen hvile på køl i 20-30 minutter. Form og steg fiskefrikadellerne gyldne på begge sider i smør og olie ved middel varme.
  7. Servér med rugbrød og en god remoulade.