Eat Real Be Real-chilisauce med løg og krydderier

Opskrift af Eat Real Be Real

Grønt tilbehør
30 minutter

4 personer

Indkøbsliste
1 stort løg
1 spsk. olivenolie
3 spsk. sukker
Evt. 1 tsk. fennikelfrø
½ tsk. stødt spidskommen
½ tsk. stødt koriander
1 dl tørrede chiliflager
250 g tomatpuré
½ dl smagsneutral olie
3 fed hvidløg
Salt og citronsaft efter smag

Fremgangsmåde

  1. Skær løget i skiver. Varm olien op i en gryde. Tilsæt løg, og lad dem blive bløde ved lav varme i ca. 7 minutter. Rør af og til.
  2. Tilsæt sukker og evt. fennikelfrø, og rør det hele godt sammen. Rør spidskommen, koriander og chiliflager i, og lad det stege kort, til det dufter aromatisk.
  3. Rør tomatpuré i. Lav en lille fordybning i midten af gryden, og hæld den smagsneutrale olie i. Riv hvidløgene, og lad dem simre i olien, til hvidløgene begynder at boble og bliver tilberedt.
  4. Rør det hele godt sammen til en ensartet chilisauce. Smag til med salt og citronsaft.