Grønt tilbehør
30 minutter
4 personer
Indkøbsliste
1 stort løg
1 spsk. olivenolie
3 spsk. sukker
Evt. 1 tsk. fennikelfrø
½ tsk. stødt spidskommen
½ tsk. stødt koriander
1 dl tørrede chiliflager
250 g tomatpuré
½ dl smagsneutral olie
3 fed hvidløg
Salt og citronsaft efter smag
Fremgangsmåde
- Skær løget i skiver. Varm olien op i en gryde. Tilsæt løg, og lad dem blive bløde ved lav varme i ca. 7 minutter. Rør af og til.
- Tilsæt sukker og evt. fennikelfrø, og rør det hele godt sammen. Rør spidskommen, koriander og chiliflager i, og lad det stege kort, til det dufter aromatisk.
- Rør tomatpuré i. Lav en lille fordybning i midten af gryden, og hæld den smagsneutrale olie i. Riv hvidløgene, og lad dem simre i olien, til hvidløgene begynder at boble og bliver tilberedt.
- Rør det hele godt sammen til en ensartet chilisauce. Smag til med salt og citronsaft.