Grønt tilbehør
25 minutter
4 personer
Indkøbsliste
4 store tomater
1 bakke brombær
4 stængler oregano
Krydrede linser:
150 g linser
½ dl olivenolie
8 fed hvidløg
5 laurbærblade
2-3 tørrede chilier
4 stængler salvie
1 usprøjtet citron
Salt
Vaniljevinaigrette:
1 vaniljestang
1 dl olivenolie
1 usprøjtet citron
2 spsk. honning
1 tsk. salt
Fremgangsmåde
- Krydrede linser: Kog linserne efter pakkens anvisning sammen med olivenolie, hvidløg, laurbærblade, tørrede chilier, salvie, citronskal og salt. Dræn linserne (gem gerne kogelagen, og brug den som grøntsagsbouillon i andre retter), og lad dem afkøle.
- Vaniljevinaigrette: Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen. Blend vaniljekorn med olie, citronsaft, citronskal, honning og salt.
- Skyl tomaterne, og skær dem i mindre stykker. Pluk bladene af oreganoen. Vend tomater og oregano sammen med krydrede linser, brombær og vaniljevinaigrette.