Grønt tilbehør
20 minutter
4 personer
Indkøbsliste:
4 stængler bladselleri
1 blomkål
4 spsk. olivenolie
1 dåse kikærter
200 g østershatte eller andre svampe
2 fed hvidløg
200 g græskarkerner
30 g pinjekerner
20 g smør
Salt og peber eller
2 spsk. Mushroom Garum fra Noma Projects
Fremgangsmåde:
- Skær bladselleri i tynde skiver, og læg dem i en serveringsskål.
- Riv blomkål groft på et rivejern. Steg 2 spsk. olie og revet blomkål på en pande ved middel varme i ca. 2 min. under omrøring.
- Tilsæt skyllede kikærter, og steg 1 min. mere. Hæld blandingen i serveringsskålen. Tør panden af.
- Riv østershatte i strimler. Varm panden op igen, og tilsæt 2 spsk. olie, svampe og hvidløg med skræl. Lad det stege uden omrøring i ca. 45 sek., til de har taget farve.
- Ryst panden, og tilsæt græskarkerner og pinjekerner. Ryst igen, og tilsæt smør, salt og peber eller Mushroom Garum. Rør rundt, og vend det sammen med blomkål og bladselleri i skålen.