Stegte blomkålsris med svampe, kikærter og bladselleri

Opskrift af Nadine Levy Redzepi

Grønt tilbehør
20 minutter

4 personer

Indkøbsliste:

4 stængler bladselleri
1 blomkål
4 spsk. olivenolie
1 dåse kikærter
200 g østershatte eller andre svampe
2 fed hvidløg
200 g græskarkerner
30 g pinjekerner
20 g smør
Salt og peber eller
2 spsk. Mushroom Garum fra Noma Projects

Fremgangsmåde:

  1. Skær bladselleri i tynde skiver, og læg dem i en serveringsskål.
  2. Riv blomkål groft på et rivejern. Steg 2 spsk. olie og revet blomkål på en pande ved middel varme i ca. 2 min. under omrøring.
  3. Tilsæt skyllede kikærter, og steg 1 min. mere. Hæld blandingen i serveringsskålen. Tør panden af.
  4. Riv østershatte i strimler. Varm panden op igen, og tilsæt 2 spsk. olie, svampe og hvidløg med skræl. Lad det stege uden omrøring i ca. 45 sek., til de har taget farve.
  5. Ryst panden, og tilsæt græskarkerner og pinjekerner. Ryst igen, og tilsæt smør, salt og peber eller Mushroom Garum. Rør rundt, og vend det sammen med blomkål og bladselleri i skålen.