Grønt tilbehør
20 minutter
4 personer
Indkøbsliste:
1 spidskål
1 fennikel
½ spsk. hel spidskommen
Flagesalt
Saft fra ½ citron
2 spsk. olivenolie
1 granatæble
1 agurk
2 avocadoer
1 bundt koriander
100 g frisk spinat
100 g græskarkerner
50 g solsikkekerner
Fremgangsmåde:
- Halvér spidskålen, og snit den fint. Læg den i en stor skål, og massér den godt med hænderne, så kålen bliver blød og saftig.
- Snit fenniklen meget fint, gerne på et mandolinjern, og vend den med kålen.
- Stød spidskommen og salt i en morter til groft pulver. Rør med citronsaft og olie, og hæld over kålen. Vend det godt sammen.
- Pil granatæblekernerne ud. Skræl agurken, og skær den i mundrette stykker.
- Skær avocado i tern. Hak koriander groft. Pluk spinat i mindre stykker.
- Vend det hele sammen med kål, og tilsæt græskarkerner og solsikkekerner.
- Servér som tilbehør, eller tilsæt kogte æg og godt brød for en mættende ret.