Spidskålssalat med fennikel, spinat og græskarkerner

Opskrift af Nadine Levy Redzepi

Grønt tilbehør
20 minutter

4 personer

Indkøbsliste:
1 spidskål
1 fennikel
½ spsk. hel spidskommen
Flagesalt
Saft fra ½ citron
2 spsk. olivenolie
1 granatæble
1 agurk
2 avocadoer
1 bundt koriander
100 g frisk spinat
100 g græskarkerner
50 g solsikkekerner

Fremgangsmåde:

  1. Halvér spidskålen, og snit den fint. Læg den i en stor skål, og massér den godt med hænderne, så kålen bliver blød og saftig.
  2. Snit fenniklen meget fint, gerne på et mandolinjern, og vend den med kålen.
  3. Stød spidskommen og salt i en morter til groft pulver. Rør med citronsaft og olie, og hæld over kålen. Vend det godt sammen.
  4. Pil granatæblekernerne ud. Skræl agurken, og skær den i mundrette stykker.
  5. Skær avocado i tern. Hak koriander groft. Pluk spinat i mindre stykker.
  6. Vend det hele sammen med kål, og tilsæt græskarkerner og solsikkekerner.
  7. Servér som tilbehør, eller tilsæt kogte æg og godt brød for en mættende ret.