Spaghetti al pomodoro – spaghetti med tomatsauce

Opskrift af Jonathan Balsløw, Graziano

Aftensmad
30 minutter

4 personer

Indkøbsliste:

2 dåser flåede tomater
2 fed hvidløg
Olivenolie
Salt og sukker efter smag
500 g spaghetti
Parmigiano Reggiano
1 håndfuld frisk basilikum

Fremgangsmåde:

  1. Knus de flåede tomater med hænderne i en skål.
  2. Knus hvidløgene let, og steg dem i olie i en stor gryde. Kassér hvidløgene.
  3. Tilsæt de knuste tomater, og lad saucen simre i 15-20 minutter. Smag til med lidt salt og sukker.
  4. Kog spaghettien al dente i rigeligt vand med salt – gerne 1 minut kortere, end der står på pakkens anvisning.
  5. Hæld vandet fra spaghettien (gem evt. lidt til saucen), og vend spaghettien direkte i gryden med tomatsaucen. Tilsæt evt. lidt af kogevandet, hvis saucen er for tør. Lad spaghettien simre sammen med saucen i 1-2 minutter.
  6. Anret pastaen på varme tallerkener. Top med friskrevet Parmigiano Reggiano og et par friske basilikumblade. Dryp gerne lidt ekstra olivenolie over for ekstra glans.