2 dåser flåede tomater 2 fed hvidløg Olivenolie Salt og sukker efter smag 500 g spaghetti Parmigiano Reggiano 1 håndfuld frisk basilikum
Fremgangsmåde:
Knus de flåede tomater med hænderne i en skål.
Knus hvidløgene let, og steg dem i olie i en stor gryde. Kassér hvidløgene.
Tilsæt de knuste tomater, og lad saucen simre i 15-20 minutter. Smag til med lidt salt og sukker.
Kog spaghettien al dente i rigeligt vand med salt – gerne 1 minut kortere, end der står på pakkens anvisning.
Hæld vandet fra spaghettien (gem evt. lidt til saucen), og vend spaghettien direkte i gryden med tomatsaucen. Tilsæt evt. lidt af kogevandet, hvis saucen er for tør. Lad spaghettien simre sammen med saucen i 1-2 minutter.
Anret pastaen på varme tallerkener. Top med friskrevet Parmigiano Reggiano og et par friske basilikumblade. Dryp gerne lidt ekstra olivenolie over for ekstra glans.