Scaloppine al limone – kylling i citronsauce

Opskrift af Jonathan Balsløw, Graziano

Aftensmad
25 minutter

4 personer

Indkøbsliste:

4 kyllingebryster (ca. 600 g)
2 spsk. hvedemel
50 g smør
1 dl hvidvin
Saft fra 2 citroner
Salt og friskkværnet peber
Evt. frisk persille til pynt

Fremgangsmåde:

  1. Flæk evt. kyllingebrysterne, hvis de er meget tykke. Bank kyllingebrysterne flade med en kødhammer. Drys mel på begge sider af kyllingebrysterne.
  2. Smelt smørret på en stor pande ved middelhøj varme. Steg kyllingebrysterne i 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte. Læg dem til side.
  3. Hæld hvidvin på panden (med stegefedtet fra kyllingen), og lad det koge i 1-2 minutter. Tilsæt citronsaft, og lad saucen simre i 1 minut, til den tykner let. Smag til
    med salt og peber.
  4. Anret kyllingebrysterne, hæld citronsaucen over, og pynt evt. med frisk persille. Servér straks, gerne med en grøn salat på siden.