Ristet surdejsbrød med krydret aubergine

Opskrift af Nadine Levy Redzepi

Grønt tilbehør
25 minutter

4 personer

Indkøbsliste:

2 auberginer
4 spsk. olivenolie
Salt
½ granatæble
4 skiver surdejsbrød
1 tsk. spidskommen
1 tsk. røget paprika
1 tsk. gurkemeje
Peber
Saft fra ½ citron

Fremgangsmåde:

  1. Skræl auberginerne, og skær dem i tern. Læg dem i en gryde med olivenolie og 1 tsk. salt. Lad dem stege ved middel varme under låg.
  2. Tag kernerne ud af granatæblet. Rist brødskiverne.
  3. Tilsæt spidskommen, paprika og gurkemeje til auberginerne. Rør rundt, og læg låg på igen. Lad dem simre i ca. 10 min., til auberginerne er bløde.
  4. Fordel aubergineblandingen på de ristede brødskiver. Krydr med salt, peber og evt. lidt olivenolie. Drys med granatæblekerner.
  5. Pres lidt citronsaft over lige før servering.