Ribollita med parmesan, spinat og ricotta

Opskrift af Planetarisk Kogebog

Aftensmad

20 minutter

4 personer

Indkøbsliste

1 løg
4 stængler bladselleri
2 gulerødder
Olie
1 dåse flåede tomater
480 g udblødte og kogte ærter eller bønner (fx ingridærter, kikærter eller hvide bønner, evt. fra dåse)
50 g parmesan
2 dl vand
½ daggammelt brød
Salt og peber
100 g spinat
200 g ricotta

Fremgangsmåde

  1. Hak løg, bladselleri og gulerødder groft, og steg dem i olie i en gryde i ca. 5 min. under omrøring.
  2. Tilsæt flåede tomater, kogte ærter eller bønner, parmesan og vand. Lad retten simre i 10 min.
  3. Riv brødet i grove stykker, og steg dem i olie på en pande, til de tager farve og bliver sprøde. Krydr med salt og peber.
  4. Smag suppen til med salt og peber, vend spinat i, og lad suppen simre i yderligere et par minutter.
  5. Servér suppen med ricotta og stegt brød henover.