Pappa al pomodoro – toscansk tomatbrødsuppe

Opskrift af Jonathan Balsløw, Graziano

Aftensmad
25 minutter

4 personer

Indkøbsliste
2 fed hvidløg
1 dl olivenolie
1 dåse flåede tomater
200 g brød (uden skorper)
Salt og sukker efter smag
Frisk basilikum

Fremgangsmåde

  1. Pil og knus hvidløgene let. Steg dem ved middel varme i olie i en gryde, til de er let gyldne. Kassér dem.
  2. Tilsæt flåede tomater, og knus dem let med hænderne. Lad tomaterne simre ved middel varme i 10-15 minutter.
  3. Skær brødet i små tern, og lad det simre med i gryden, til brødet er opløst i tomatsaucen, og suppen får en tyk konsistens.
  4. Smag retten til med salt og lidt sukker for at balancere tomaternes syre.
  5. Servér retten varm, og pynt med frisk basilikum og lidt ekstra olivenolie.