Grønt tilbehør
30 minutter
4 personer
Indkøbsliste:
300 g daggammelt surdejsbrød
Olivenolie
1 fed hvidløg
Frisk timian eller rosmarin
1 kg ærter i bælg
½ rødløg
1 stængel bladselleri
½ agurk
1 håndfuld frisk basilikum
Dressing:
5-6 spsk. olivenolie
3 spsk. rødvinseddike
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
- Skær brødet i tern. Varm olivenolie op på en pande sammen med et knust hvidløgsfed og en kvist timian eller rosmarin.
- Steg brødet, til det bliver sprødt og gyldent. Kassér hvidløget, og lad brødet køle af.
- Bælg ærterne. Skær rødløget i tynde skiver, og læg dem i iskoldt vand i 10-15 minutter. Skær bladselleri og agurk i tynde skiver.
- Afdryp løgene, og bland dem med ærter, agurk og bladselleri. Tilsæt det stegte brød og basilikum.
- Dressing: Pisk olivenolie og rødvinseddike sammen. Smag til med salt og peber. Hæld dressingen over salaten, og vend det hele sammen.
- Lad salaten hvile i 15-20 minutter inden servering.