Kikærter med tahincreme, yoghurt og salsa verde

Opskrift af Easy Peacy

Aftensmad

20 minutter

4 personer

Indkøbsliste
800 g kogte kikærter
Tahincreme:
2 dl tahin
4 fed hvidløg
1½ dl vand
½ dl friskpresset citronsaft
3 dl græsk yoghurt 10 %
Salt
Salsa verde:
2 grønne chilier
½ bundt oregano
1 bundt koriander
1 bundt bredbladet persille
1 dl olivenolie
3 spsk. koldt vand
3 spsk. hvidvinseddike
Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skyl og dræn kikærter, hvis du bruger dem fra dåse. Lun kikærterne på en pande.
  2. Tahincreme: Blend tahin og hvidløg. Tilsæt vand og citronsaft lidt ad gangen, som hvis du skulle lave mayonnaise, til cremen får en tyk konsistens. Vend sammen
    med yoghurt og derefter de lune kikærter.
  3. Salsa verde: Blend alle ingredienser, og smag til med salt og peber.
  4. Servér kikærterne med salsa verde ovenpå, og spis med brød til.