Hvide asparges med ramsløgspesto og yoghurt

Opskrift af Planetarisk Kogebog

Grønt tilbehør

20 minutter

4 personer

Indkøbsliste
3 hvide asparges
Salt
1 usprøjtet citron
Ramsløgspesto:
50 g pinjekerner
1 bundt persille
1 bundt ramsløg
100 g parmesan
1 dl olivenolie
Salt og peber
Saltet yoghurt:
1 dl græsk yoghurt
2 spsk. vand
Salt

Fremgangsmåde
1. Ramsløgspesto: Rist pinjekerner på en tør pande, til de bliver gyldne.
2. Hæld pinjekerner, persille, ramsløg og parmesan i et højt glas, og blend med en stavblender. Tilsæt olie, til pestoen får en flydende konsistens. Smag til med salt og peber.
3. Saltet yoghurt: Hæld yoghurt i en skål, og tilsæt vandet, indtil det bliver flydende. Smag til med salt.

4. Skræl først det yderste lag af aspargesene med en tyndskræller, og kassér skrællerne. Skær efterfølgende aspargesene i lange, tynde skiver med tyndskrælleren,
og anret på et fad. Krydr med salt, og top med ramsløgspesto, saltet yoghurt og revet citronskal.