Grønne asparges med brunet smørsauce

Opskrift af Nadine Levy Redzepi

Grønt tilbehør

20 minutter

4 personer

Indkøbsliste
100 g smør
500 g grønne asparges
3 friske æggeblommer
1 spsk. olivenolie
30 mynteblade

Fremgangsmåde:

  1. Smelt smør i en lille kasserolle over middel varme. Når det dufter af nødder og er gyldent, er det brunet. Hæld det i en lille skål.
  2. Knæk den nederste ende af aspargesene, og kassér den. Skær aspargesene i ca. 1 cm stykker – behold toppene hele.
  3. Hæld æggeblommer i en lille skål, og pisk langsomt det brunede smør i lidt ad gangen.
  4. Varm en pande op til middel varme. Tilsæt olivenolie, og steg aspargesene i ca. 1 min under jævnlig omrøring. Smag til med salt og peber.
  5. Hæld de varme asparges i en serveringsskål, vend med smørsaucen, og drys med hakket mynte.