Farfalle med grønne asparges, ramsløg og pancetta

Opskrift af Planetarisk Kogebog

Aftensmad

20 minutter

4 personer

Indkøbsliste
400 g farfalle (sommerfuglepasta)
400 g grønne asparges
200 g pancetta
Olie
1 løg
1 dl fløde
1 bundt ramsløg
Salt og peber
Citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Kog pastaen som angivet på pakken. Skær aspargesene i mundrette stykker, og lad dem koge med de sidste 30 sekunder. Hæld vandet fra, og overhæld med koldt vand for at stoppe kogningen.
  2. Skær pancetta i tern. Steg det i en gryde med olie, til det tager farve.
  3. Hak løget fint, og lad det stege med i gryden. Hæld fløde på, og lad det simre.
  4. Tilsæt pasta, asparges og grofthakkede ramsløg. Vend det rundt, indtil saucen bliver cremet omkring pastaen.
  5. Smag til med salt, peber og citronsaft.