Grønt tilbehør
30 minutter
4 personer
Indkøbsliste:
350 g kikærtemel
10 g salt
7 dl danskvand
1½ dl olivenolie
Evt. frisk rosmarin
Fremgangsmåde:
- Bland kikærtemel med salt i en stor skål.
- Tilsæt langsomt danskvand, mens du rører godt med et piskeris for at undgå klumper. Tilsæt olivenolie, og rør igen, indtil dejen er glat og uden klumper.
- Dæk skålen med et rent viskestykke, og lad dejen hvile i ca. 30 minutter.
- Forvarm ovnen til 220°. Smør en bageform med olivenolie. Hæld dejen i den smurte form, så den er ca. 2 cm høj. Top evt. med frisk rosmarin.
- Bag den i ovnen i ca. 20 minutter, eller indtil overfladen er gylden og sprød. Cecina skal være sprød på ydersiden og blød indeni.
- Lad cecina køle lidt af, skær den i skiver, og servér den varm.