Cecina – kikærtefladbrød med frisk rosmarin

Opskrift af Jonathan Balsløw, Graziano

Grønt tilbehør
30 minutter

4 personer

Indkøbsliste:
350 g kikærtemel
10 g salt
7 dl danskvand
1½ dl olivenolie
Evt. frisk rosmarin

Fremgangsmåde:

  1. Bland kikærtemel med salt i en stor skål.
  2. Tilsæt langsomt danskvand, mens du rører godt med et piskeris for at undgå klumper. Tilsæt olivenolie, og rør igen, indtil dejen er glat og uden klumper.
  3. Dæk skålen med et rent viskestykke, og lad dejen hvile i ca. 30 minutter.
  4. Forvarm ovnen til 220°. Smør en bageform med olivenolie. Hæld dejen i den smurte form, så den er ca. 2 cm høj. Top evt. med frisk rosmarin.
  5. Bag den i ovnen i ca. 20 minutter, eller indtil overfladen er gylden og sprød. Cecina skal være sprød på ydersiden og blød indeni.
  6. Lad cecina køle lidt af, skær den i skiver, og servér den varm.