Bagt laks med tynde kartoffelskiver og rosmarin

Opskrift af Nadine Levy Redzepi

Aftensmad

30 minutter

4 personer

Indkøbsliste:

1 kg kartofler

4 stilke rosmarin

4 fed hvidløg

3 spsk. olivenolie

Salt

400-500 g laks med skind

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 180°. Skræl eller skrub kartoflerne, og skær dem i helt tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
  2. Læg kartoflerne i et ovnfast fad sammen med rosmarin, hele hvidløgsfed og olivenolie.
  3. Drys med salt, og brug hænderne til at vende det hele godt sammen.
  4. Læg laksen oven på kartoflerne med skindsiden opad. Krydr med salt og lidt mere olie.
  5. Bag fadet i ovnen i 18-20 min., til laksen er netop tilberedt, og kartoflerne er gyldne.